17.1.2014

jakun kuosittelua

Jakkujaksossa oli tänään vuorossa saalikauluksen kuosittelua.

Saalikaulus piirrettiin ensin pienessä koossa ja aloitettiin sitten oikeassa koossa piirtäminen. Siitä edetään ompeluharjoitukseen. Kauluksen osien nimitykset ja niiden sijainnin ja muodon hahmottaminen tuntui ensin aika työläältä, mutta alkoi lopulta päivän mittaan vähitellen aueta :)

Eilen kävimme materiaaliopin tunneilla Hesingissä vaatetuskangasliike Villisilkissä. En ollut ollenkaan tajunnut miten monipuolisesti silkkikankaita on olemassa! Ihan ohuesta "silkinhienosta" paksuun raakasilkkiin ja kaikkea siltä väliltä. Pääsimme hipelöimään mm. organzaa, sifonkia, satiinia, kreppiä, shangtungia, duchessea, taftia, mikadoa, samettia ja dupionsilkkiä. Tutustuimme myös erilaisiin villakankaisiin, joista ohuimpia en olisi edes tunnistanut villaksi.

Runsaan tunnin kestäneen esittelyn jälkeen saimme hajaantua tekemään shop reportia. Eli tarkoitus oli käydä useissa vaateliikkeissä, myös niissä joissa ei tavallisesti käy, ja tarkastella erilaisia jakkuja. Kirjata ylös mm. materiaalitietoja ja pesuohjeita ja piirtää tasokuvia josta selviävät jakkujen leikkaukset, saumojen ja taskujen paikat yms. Yllättävän erilaisia jakkuja löytyikin. Tuntuu että nyt on huomattavasti helpompi alkaa suunnitella omaa harjoitusjakkua sekä "asiakastyötä".

Kirjastoista olen löytänyt "aarteita". Kirjastoautolle olin tilannut asiakasjakun tekoon liittyen muutamia kirjoja. Väri- ja vartaloanalyysi kun on minulla aivan hakusessa. Jospa näiden avulla vaikka hiukan viisastuisin...
Koulun kirjastosta löytyi myös todella kiinnostavia kirjoja. Nyt tarvitsisin vaan aikaa lukea ja omaksua lukemaani. Onneksi on viikonloppu edessä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti