4.1.2014

valmis korsetti

Korsettini valmistui toiseksi viimeisenä päivänä ennen joululoman alkua, ja siis jakson loppua. Työt arvostellaan vasta loppiaisen jälkeen, ja nyt joululomalla olenkin kasannut aineistoa portfoliooni.

Kunnon valokuva korsetista on ottamatta, koska tarvitsen sitä varten vaalean taustan ja jonkun joka ottaa kuvan korsetista päälläni. Mutta en malttanut olla nappaamatta muutamaa kuvaa korsetista sovitusnukkeni päällä. (Nukella on hieman isompi rintavarustus kuin minulla, eli nyöritystä ei saa kiinni ihan oikealla tavalla...)


Miehusta on 100% villaa, ja vuorina, jossa myös luukujat ovat, on pellavaista tukikangasta. Korsetin reunat on huoliteltu vinokaitaleella ja kuvit on kirjottu muliinilangan 2-3 säikeellä.

Korsetin nyörin punoin kaksinkertaisesta virkkauslangasta. Koska minulla ei ole "oikeaa" nyörihaarukkaa, käytin pitsihaarukkaa, jolla olen virkannut muutaman huivin. Haarukkanyörin punomisen olen oppinut vanhasta käsityökirjasta, mutta netistä löytyy myös, esim. tämä  haarukkanyörin perusohje.
Nyörin tekemiseen kului paljon aikaa. Puolen metrin punomiseen minulta kului tunti. Eli tarvittavan 3,5metrin valmistamiseen käytin 7 tuntia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti